Dorn Therapie Nek-, schouder- knie- of rugklachten verhelpen door correctie van bekkenscheefstand

De Dorn Methode is een behandel­techniek waarmee scheefstand van het bekken en de wervelkolom wordt gecorrigeerd. De bedenker van deze methode, Dieter Dorn, concludeerde dat het begin van rugklachten vaak kan worden gevonden in been­lengte­verschil.

Beenlengte­verschil ontstaat wanneer de kop van het bovenbeen niet goed in de heupkom schuift. Het bekken wordt aan een kant omhoog geduwd. Deze Bekken­scheefstand zorgt ervoor dat de onderste rugwervels onder druk komen te staan en pijn­klachten geven. Uitstraling in het been, de bilspier en knieklachten zijn hierbij veel voorkomende klachten.

Vanuit bekken­scheefstand ontstaat vaak ook pijn en scheefstand in de wervels tussen de schouder­bladen, wat onder andere zorgt voor een stijve nek en hoofdpijn. Omdat de omliggende spieren de druk en scheefstand proberen te compenseren, zijn de spieren rond de bovenrug, schouders en het bekken vaak erg gespannen.

foto lilly singh uitleg over dorn methode

Scheefstand van wervels zorgt voor zenuw­beknelling. Hierdoor wordt de prikkel­overdracht niet goed geleid. De zenuwen staan in contact met alle spieren en organen.

Door scheefstand in de wervels te corri­geren, kan de functie van de zenuwen zich herstellen en kunnen fysieke klachten veranderen. Klachten waarbij je vaak niet meteen een link met de rug zou leggen. Om deze reden wordt er wel eens gezegd dat 80% van alle fysieke klachten kan ontstaan door scheefstand in de wervelkolom.

Voor wie is Dorn Therapie geschikt?

De Dorn methode is breed inzetbaar, mede omdat het een zeer zachte manier van behandelen is.

Veel voorkomende indicaties voor behandeling zijn onder andere:

 • Whiplash
 • Nek- en schouder­klachten
 • Hoofdpijn en migraine
 • Hoge en lage rugklachten
 • Bekkenklachten
 • Uitstralende pijn in de benen en/of voeten
 • Knieklachten
 • Uitstralende pijn in armen en/of handen
 • Carpaal tunnel syndroom
 • Erectiele dysfunctie
 • Reumatische klachten en fybromialgie
 • Darm- en blaasproblemen

De behandeling is geschikt bij zwanger­schap en kan veilig worden toegepast na het eerste trimester. Postnatale behandeling is mogelijk na 8 weken.

De behandeling is niet geschikt bij griep­symptomen of koorts, kanker en metasta­sering, acute ontsteking en verse fracturen van wervels of gewrichten, verlamming.

Neem voor meer informatie of vragen gerust contact met mij op!

Behandeling

Na het doorlopen van een mondelinge intake, start ik de behandeling met het corrigeren van beenlengte­verschil. Vervolgens werk ik door naar boven, waarbij het bekken wordt rechtgezet en scheefstand in de wervelkolom (scoliose) gecorrigeerd.

Tijdens de correctie beweeg je als cliënt mee door bij­voorbeeld met je armen of been te zwaaien. Doordat ik de correctie in de beweging uitvoer, zetten de spieren zich niet schrap. Dit maakt deze behandeling een stuk zachter dan andere manuele behandel­vormen.

Er wordt tijdens de behandeling niet ‘gekraakt’.

foto van massage nek

Resultaten

Over het algemeen ervaren cliënten na de behandeling meer bewegings­vrijheid en zullen pijn­klachten vaak direct verminderen. Je krijgt een aantal eenvoudige oefeningen mee naar huis, om te voorkomen dat het beenlengte­verschil weer terug komt.

Na de behandeling

Na correctie van de wervels en gewrichten wordt aangeraden om 3 tot 4 dagen rustig aan doen. Dat houdt in: geen zware dingen tillen en geen explosieve bewegingen maken. Bepaalde sporten moeten dus even een paar dagen wachten. Het lichaam heeft tijd nodig om de spieren, banden en gewrichten te stabili­seren.

Aangezien er veel wordt losgemaakt, komen er veel afval­stoffen vrij. Ook wordt de doorstroom van vocht en bloed naar spieren en organen gestimu­leerd. Je kunt je hierdoor tijdelijk vermoeid of minder fit voelen. Ook spierpijn is een veel­voorkomend gevolg, vooral na de eerste behandeling.

Om het herstel en de afvoer van afvalstoffen te onder­steunen, adviseer ik je om na de behandeling veel water of thee te drinken en indien nodig een lichte pijnstiller als paracetamol in te nemen.

foto beenlengteverschil voor en na bij dorn therapie
Links: vóór behandeling, beenlengteverschil te zien aan de hakken. Rechts: Na opheffing van het been­lengte­verschil.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Omdat ook de spieren moeten wennen aan de nieuwe stand, zullen ze soms geneigd zijn om de wervels weer iets terug te schuiven. De Dorn methode gaat in de basis uit van een traject van 3 behandelingen om aanzienlijk verschil te kunnen ervaren. Tussen elke behandeling zitten circa 3 weken.

Om deze reden bied ik Dorn therapie aan in pakketvorm. Na deze 3 behandelingen kunnen er in overleg waar nodig onderhouds­behandelingen worden toegepast.

Geïnteresseerd in een behandel­traject volgens de Dorn methode? Maak via onder­staande knop een­voudig online een afspraak voor een behandeling of kennis­makings­gesprek!

Maak afspraak

Behandelingen en prijzen

Dorn basispakket (3×) € 297
Dorn & Breuss basispakket (3×) € 399
Dorn vervolgbehandeling € 75
Breuss-massage 60 minuten € 75
afbeelding plant

Neem contact op

Logo Lilly Singh

Praktijk

Lilly Singh Suikerlaan 23e
9743 DA Groningen (Route plannen) Groningen

Telefoon

work06 - 21 63 46 45 whatsapp icon Stuur WhatsApp bericht

E-mailadres

Website

Lilly Singh | Diëtetiek - Massage - Life coaching

Kvk

73751871

Btw-nummer

NL002224778B05

Algemene voorwaarden (PDF)

Contactformulier

naam goed ingevuld
Voer jouw naam in s.v.p.
e-mailadres goed ingevuld
Voer een geldig e-mailadres in s.v.p.
telefoonnummer goed ingevuld
Voer een tiencijferig telefoonnummer in
Laat dit veld leeg
bericht goed ingevuld
Voer een bericht in s.v.p. Minimaal 10 tekens.
Anti-spam code goed ingevuld
Voer de hier getoonde Anti-spam code in
verificatie code